20 Şubat 2020 Perşembe

Deniz Havuz Kullanımı Sonrası Kulak Ağrısı

Havuz Deniz Kullanımı Sonrası Kulak Enfeksiyonları


Genellikle yaz aylarında daha çok ortaya çıkan, havuzların ve denizlerin kullanımına bağlı olarak gelişen enfeksiyonlar bulunmaktadır. İnsanların suyla daha çok haşır neşir olduğu yaz mevsimi haricinde, spor ve hobi olarak yüzenlerde de sıkça kulak enfeksiyonlarına rastlanmaktadır.

Bazı durumlarda denizden de kapılabilecek bu hastalığın esas nedeni kirli sudur ve kulak organik yapısın bozulması ola bilmektedir.

Dış kulak yolu enfeksiyonu; havuz, deniz ve duşta kulağa su kaçması nedeniyle ortaya çıkabilir.
Yaz aylarında artış gösteren ve tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen rahatsızlığın sık görülmesinin en önemli nedeni; temizliğinden emin olunmayan havuz suyu ve deniz suyu ve su depolarıdır .Memorial Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Uzmanları, dış kulak yolu enfeksiyonu ve nedenleri hakkında bilgi verdi.

Kulak enfeksiyono belirtileri

Kulağın içindeki kaşıntı.
Kulağın kızarıklığı ve şişmesi.
Enfekte kulak çekildiğinde veya kulağa basınç uygulandığında ağrı.
Enfekte kulaktan akan iltihap.

Havuz Suyundaki Bakteriler

Bakterilerin sıklıkla bulunduğu, bakımı ihmal edilmiş umuma açık havuzlarda yaşanan enfeksiyonlar, insanlara büyük ağrılar ve acılar yaşatabilir.

Önlem olarak bone takmak, kulak tıkacı takmak insanları korumaktadır.

Bir diğer önemli adımsa, bu durumun başladığını hisseden kişilerin, ağrı derinleşmeden, kulak yolu zarar görmeden hızlıca doktora giderek yardım almasıdır. Doktorlar tarafından verilen reçetelerin uygulanması ve damlaların damlatılması son derece önemlidir.

Havuzların Kullanım Sıklığı

Kulaklarımız, duymamızı sağlayan organlarımızdır, onlarda yaşadığımız en ufak bir sorun bile duymamızı hızlıca etkileyebilmektedir. İnsanlar, kulaklarında çok az bir işitme kaybı olduğunu bile fark edebilecek gelişmişliktedir.

Eşit duymama ve ağrı başlangıcı olduğunda da doktora gidilmesi gerekmektedir.

Günümüzde insanların en çok kullandığı yerlerden birisi olan site havuzları, belediye havuzları ve otellerin havuzları, içerisinde pek çok kişinin yüzmesinden dolayı havuz bakımı sertifikalı yetkili personel tarafından yapılmadıkça çokça mikrop içermektedir.




Kullandığınız havuzun, bağlı klor oranı yüksek ise havuz şoklaması yapılmalı ve haftanın bir günü kapalı olması gerekmektedir.

Havuz suyun temizlenebilmesi için havuz periyodik bakımlarının muntazam bir şekilde yapılması eksik olan Havuz kimyasal ilaçlarının tamamlanması havuz denge deposu temizliğinin periyodik olarak yapılması gerekmektedir.

Kulağa Su Kaçması

Mikroplardan korunmak için sürekli olarak duş almak da yanlıştır.

Kulağınıza sürekli olarak su değdirmek, zaman içerisinde yine zarar görmesine sebep olabilmektedir.

Kulakları tıkaçlar yardımıyla korumak ve sonrasında kuru bezle temizlemek, bu süreç içerisinde yapılabilecek en doğru adımdır.

Havuzlarda dip dalma, çeşitli şakalaşmalar sonucunda kulağa su kaçabilir. Son derece olağan görülen bu durumun sıkıntıya dönüşmesi ise kısa sürede gerçekleşmektedir.

Kulağınıza su kaçtığını hissettiğiniz anda havuzdan veya denizden çıkmalısınız.

Nasılsa çıkar diye düşünmek, suyun çok daha ilerleyerek iç ve orta kulağınıza kadar zarar vermesine neden olabilmektedir.

Suyu Çıkartmak İçin Agresif Yöntemler Denemeyin

Kulağa kaçan suyun çıkması için sivri cisimlerin sokulması, kulak çöplerinin kullanılması ve sürekli olarak kulağın karıştırılması, kulak yoluna zarar verir.

İnsanın vücudundaki en narin ve hassas noktalardan birisi olan kulak yolu, bu sivri ve keskin cisimlerin sürekli darbelerine maruz kalarak bütünlüğünü yitirebilir.

Bu durum içerisinde, kulak yolunda ince yarıklar meydana gelebilir, aşınmalardan oluşan açık yaralar oluşabilir. Kulağakaçan su bulduğu bu yarıklara dolduğu zaman, mikropların vücudumuza girmesi için yol göstermiş oluruz.

Yumuşak Yöntemlerle Suyu Çıkartma

Kulağa su kaçtığında yapılmaması gerekenler kadar yapılması gerekenler de son derece önemlidir. Özellikle günümüzde kulak çöplerinin kullanımının sıklaşması, kulağın bu aletler yardımıyla tertemiz yapılabildiğiniz düşündürtmektedir.

Suyu çıkartmak için:

Sakin olmalı ve aceleci davranmamalısınız,
Burnunuzu ve ağzınızı kapatarak, kulaklarınıza kısa süreli basınç uygulayabilirsiniz,
Basınç sonucunda su çıkmadıysa, su bulunan kulağınızın üzerine ısıtılmış havlu yerleştirebilirsiniz,
Havlunun üzerine başınızı koyarak bir müddet böyle kalmak, kulak yolunuzun yumuşamasını sağlar,
Yumuşayan kulak yolundan kirli su kolayca çıkar ve kulağınızın içini terk eder.

Sert cisim kullanmadan yapabileceğiniz bu yöntemin dışında, kulağa fön makinesi tutma da vardır.

Doktorlar tarafından önerilmeyen bu durum, kulağınızın zarına ciddi zararlar verebileceğinizi belirtir. Özellikle inatçı ve kulağınızı terk etmeyen bir su varsa, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Doktorlar, sizleri kısa sürede iyileştirecek ve acılarınızı hafifletecek damlalar ve ağrı kesiciler vererek muayene edecektir.

Doktora Gitmeyi İhmal Etmeyin

Hastalar genellikle yoğun kulak ağrısıyla doktora başvurduklarında, çoktan mikrobu ve bakteriyi vücuduna almış olurlar.

Kulak yolunun zarar görmesi sonucunda ağrının başlaması, doktorların en sık karşılaştığı durumlar arasındadır.

Pek çok doktor, orta kulak iltihabından çok daha ağrılı olabileceğini belirttiği bu süreci profesyonel şekilde idare ederek, hastalarına sağlıklarını geri verir.

Kulak damlaları, bu durumda kurtarıcınız olacaktır.

Reçetenize yazılmış olan kulak damlalarını, belirtilen miktarlarda uygulayarak kulağınızı eski sağlığına rahatça kavuşturabilirsiniz.

Tedavi edilmezse sık sık tekrarlayabilir

Tanı konulması son derece kolay bir rahatsızlık olan dış kulak yolu enfeksiyonu, tedavi edilmediği takdirde kronikleşerek sık akut atakların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

 Özellikle şeker hastalığı veya bağışıklık sistemi bozukluğu olan hastalar, dış kulak yolu enfeksiyonu tedavisini kesinlikle ihmal etmemelidir.

Tampon Uygulamayla Kulak Yolunun Tekrar Açılması

Genellikle dış kulak yolu iltihabı olarak bilinen bu rahatsızlığın çözümü, hastalık başladığı anda doktora gidildiğinde çok daha basittir.

İlerlemiş dönemlerde gidildiğinde, duyma kaybı çok yüksek olan ve kulak yolu kapanmış bir halinizle karşılaşabilirsiniz.

Bazı durumlarda, kulaklarınız bu kirli suya o kadar tepki verir ki, kulak yolunu tamamen kapatır.

Doktorlar özellikle bu zamanlarda, tampon uygulama yaparak, damlaların içeri girebilmesini sağlar.

Uzun süreli olarak tampon uygulaması, sonucunu vererek, hasarlı bölgeyi onaracak damlayı içine alacak şekilde açılacaktır.

Doktorun Verdiği Dozu Uygulayın

Aynı zamanda ağrılı olabilecek bu süreçte, doktorlarınızın uygun gördüğü ağrı kesicileri kullanmayı unutmamalısınız.

Doktorlar, sizlerin alerjik reaksiyonlarınıza ve ağrının şiddetini hissetme durumunuza göre dozaj uygulaması yapacaktır.

İlaç kullanımında kendi istediğinizi uygulamaya kalkarsanız:!!!!

Kulak yolunuzu tamamen kapatabilir,
Dış kulak iltihabını iç kulağa kadar taşıyabilir,
İç kulağın iltihaplanarak zarına zarar verebilir,
Geçici duyma kaybını kalıcı hasara çevirebilirsiniz.

Bu hasarı kendinize ister bilinçli ister bilinçsiz vermiş olun, kulak yapısı kendisini tamir edebilen bir yapı değildir.

Bu yüzden doktorlarınızın uyguladığı tedaviden, ilaç ve damla dozajından şaşmadan evinizde de tedavinizi devam ettirin. Bir dahaki havuz deniz kullanımında, tıkaç kullanmayı unutmayın.

Kendinize Uygun Havuzu Seçmek

Bir havuzda, gözle bakarak bakteri olup olmadığını anlayamayız, fakat bizler de kendi sağlık önlemlerimizi birkaç küçük soruyla alabiliriz.

İşletmelerin havuz suyu testlerini ve denetimlerini sorarak, kendimize uygun olanı bulabiliriz.

Bariz bir şekilde içerisinde kir bulunan havuzlardan uzak durulması da gerekmektedir.

Bariz kirli olarak adlandırılabilecek havuzlar, genellikle suyun renginde bir değişiklik olduğu görülen havuz zemininde tortu bulunan havuzlardır.

Havuzun iç fayanslarında kirlenme, yosunlanma ve yeşerme gördüğünüz ya da hissettiğiniz takdirde, havuzdan çıkarak havuzu kullanmamanızı öneririz.

Uyulması Gereken Sağlıkla İlgili Havuz Kuralları

Daha az kişinin kullanmayı tercih ettiği havuzlar, normal havuzlara göre çok daha temizdir.

Özellikle yaz aylarında, insanların terli şekilde girebildiği havuzlarda yüzmenizi doktorlar tavsiye etmemektedir. Duş alınması ve havuzun bu şekilde kullanılması, kurallar arasında olmalıdır. Yine bone kullanımı da önemli bir maddedir.



16 Şubat 2020 Pazar

Bs pool tuz klor jeneratörleri montaj kurulum

Gemaş havuz malzemesi otomasyon

Umuma Açık Olan Havuz Kullanımı

Halka Açık Yüzme Havuzu Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler


İnsanlar daha çok yaz aylarında havuzlara daha fazla ilgi göstermektedir. Halka açık olan yüzme havuzu kullanımlarında dikkat edilmesi gereken çeşitli hususlar bulunuyor.

En önemli konular başında hijyen konusu gelmektedir. Halka açık olduğu ve çok kişide havuzu aynı anda kullanması, havuz suyunun kısa sürede kirlenmesine neden olacaktır.

Havuz suyu düzenli olarak temizlenmediğinden, havuzu kullanan kişilerin çeşitli cilt rahatsızlıkları ile karşılaştığı görülebilecektir.

Sportif amaçlı kullanılan yüzme havuzlarında, su sirkülasyonunun yapıldığına dikkat edilmelidir. Havuza girmeden önce temiz görünümü kontrol edilmelidir.

Havuz Seçimi

Yüzme ya da sıcak havalarda serinlemek amacıyla kullanılacak olan havuzların seçiminde belirli kriterlere dikkat etmek gerekiyor.

Sağlık açısından kullanışlı olması için havuzun çeşitli kimyasal temizleme ürünleri kullanılarak ve fiziksel temizliği yapılan havuzlar tercih edilmeye çalışılmalıdır.

Havuzlarda, filtre sistemini olması ve düzenli olarak klor seviyesinin ölçülmesi gerekir. Klor seviyesinde düşüklük olduğunda, havuz suyu hijyen olmayacak ve cilt, göz sağlığını olumsuz etkileyecektir.

Havuz seçiminde, işletmeden havuz temizliği ve su kalitesi hakkında bilgi almak gerekiyor. Havuz suyunda klor oranının çok yüksek olması da birçok sağlık sorununa neden olacaktır.

Umuma açık olan havuz ların bir kısmı otel ve tatil köyleri AQUA parklar ve site havuzlarının bazılarında otomatik havuz kimyasal dozaj pompaları bulunmaktadır.

Havuz açık olduğu mühletce dozaj pompaları havuza klor ve ph enjekte etmektedirler bu sayede havuz sıcaklığının havuz kullanımının yoğun olduğu dönemlerde eksilen havuz kimyasal ilaçlarını tamamlamaktadırlar.

Otomatik havuz kontrol sistemleri sayesinde havuz suyu daha güvenli olmaktadırlar ve havuz başında havuz kimyasal değerleri gösteren havuz panosu bulunmaktadır dijital havuz panosunda havuz suyu kimyasal değerleri yazılmakta havuz kullanıcıları bilgilendirilmektedir.

Havuz suyu ideal kimyasal değerleri ise ph degeri 7,2-7,6 arasında klor degerleri ise 06-1,5 ppm arasında olmalıdır

Fiziksel Özellikleri

Halka açık havuzlarda, sağlık açısından hijyen konusuna dikkat ederken, çeşitli kazaların yaşanmaması için fiziki şartlarının da elverişli olması gerekiyor.

Halka açık havuzları kullanan kişi sayısı çok olacağı için havuz merdiveni ve kulvar şeritlerinin olması gerekiyor.

Havuz kenar kanallarının olması, dışarıdan havuz suyuna karışım olmaması, taşan suyun kenar kanalları ile tahliye edilmesi önemlidir. Halka açık havuzlarda ve tüm havuz sistemlerinde bu özelliklere dikkat edilmelidir.

Hijyen Sorunu

Halka açık havuzlarda, hijyen konusu tüm kullanıcılar tarafından dikkat edilen bir konudur.

Bayanların özel günlerinde havuz kullanımı önerilmez.

Havuz kullanıcılarının herhangi bir açı yarası ve enfeksiyonu var ise kendi sağlıkları için havuz kullanımı önerilmez

Bu havuzlara aynı anda çok sayıda kişi girecek ve mantar, bakteri gibi enfeksiyonların bulaşma riski olacaktır. Bu riski ortadan kaldırabilmek için havuzların, su tahliye sistemi, filtre sistemi, klor ölçümü, su sirkülasyonu gibi sistemlerinin düzenli çalışması gerekiyor.

Yeteri oranda temiz olmayan havuzlar, hijyen sorunu oluşturacak ve çeşitli hastalıkların bulaşmasına neden olacaktır. Halka açık havuzlar kullanılmadan önce duş alınarak vücut teri giderilmelidir. Havuzdan çıkıldığında da sabunlu duş alınarak cildin iyice temizlenmesi ve havuz suyu kalıntılarının akıtılması önemlidir.

Havuzlardan Bulaşabilecek Hastalıklardan Korunmak

Halka açık havuzlarda, mantar, cilt enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları gibi çeşitli hastalıklar bulaşabilmektedir.

Bu hastalıklardan korunabilmek için;

Havuza girerken ve çıkarken duş alınmalı,
Havuzdan sonra vücudun temiz su ile iyice yıkanması ve temiz kıyafetlerin giyilmesi,
Havuz sonrası dar giysiler yerine pamuklu çamaşırlar kullanılmalı,
Çocukların önceden Hebatit A ve B aşısı olmuş olmasına dikkat edilmeli,
Ateşli hastalığı olanlar havuzu kullanmamalı,
İshal gibi rahatsızlıkları olanlar havuzu kullanmamalı,
Havuz kenarında sigara içme, yemek yeme gibi işlemler yapılmamalı,
Havuz suyuna tükürülmemeli,
Su yutmamaya çalışılmalı,
Kulak enfeksiyonları için kulak tıkacı tercih edilmelidir.

Halka açık havuzlarda dikkat edilmesi gereken daha fazla konu bulunmaktadır.

 Bu hususlara dikkat edildiğinde, havuzun temiz kalması sağlanır ve çeşitli hastalıkların bulaşması önlenmiş olur.

Her hangi bir hastalıktan dolayı tedavi görenler, havuzu kullanmamalıdır. Özellikle enfeksiyon türü rahatsızlıkları olanlar tamamen iyileşene kadar uzak durmalıdır.

Havuz kimyasalları havuz kullanım ve bakımında havuz kazaları bir çok sorunun cevabını blog sayfamızda bula bilirsiniz.

https://www.e-havuzmarket.com/blog/kategori/havuz-malzemeleri

8 Şubat 2020 Cumartesi

Dezenfektan Havuz Koru

Havuz kimyasalları Toz klor Sıvı klor


Havuz bakımında dezenfektan olarak Sıvı klor ve klor granülleri arasındaki seçim havuz sahipleri için her zaman bir endişe kaynağıdır ve birçoğu havuzlarının yıldan yıla düzgün bir şekilde bakıldığından emin olmak için hangisini kullanmaları gerektiğinden emin değildir. Kime sorduğunuza bağlı olarak genellikle bu ürünler hakkında çelişkili bilgiler alabilirsiniz.

Gerçek şu ki, hem sıvı klorun hem de toz klorun granüllerinin yararları ve sakıncaları vardır. Hatırlamanız gereken en önemli şey, bütçenize ve ekipmanınıza göre en iyi ürünü seçmeniz gerektiğidir.

Klor, havuz sahiplerinin dezenfektan olarak kullandığı ana kimyasaldır.

Klor, havuz sahipleri tarafından havuzlarının temiz, berrak ve yüzme için güvenli kaldığından emin olmak için bakteri ve yosunları yok etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Klor ayrıca tehlikeli bir madde olarak kabul edilir, bu nedenle havuz sahipleri her zaman dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır ve havuz sahipleri kullanmadan önce eldiven ve gözlük takmak gibi uygun güvenlik önlemlerini almalıdır.

Sodyumhipoklorit Sıvı Klor


Sıvı klor, klorun gaz formunun kostik sodadan köpürmesiyle yapılır. 13 civarında yüksek bir pH seviyesine sahiptir ve doğrudan havuza dökülebilir.

Sıvı klor genellikle havuz kullanıcıların çok fazla olduğu otel tatil köyleri aqua parklarda sıvı klor kullanımı çok yaygın olmaktadır.

Daha küçük, konut havuzları için maliyeti verimliliğinden ağır basabilir.

Sıvı klor, genellikle diğer formlardan daha ucuz olmasına rağmen, yüksek pH'a karşı koymak için suya daha fazla asit ph düşürücü kimyasal eklenmesine ihtiyaç duyar ve kullanıldığında büyük özen gösterilmezse havuz duvarlarınızın veya tabanınızın zarar görmesine neden olabilecek yüksek derecede aşındırıcıdır.

Sıvı Klor Kullanım avantajı nedir.


Sıvı havuz klorun'da stabilizatör olmadığı için havuz suyunda siyanürük asit birikmez yanı havuzunuz kitlemez otomatik havuz kontrol sistemleri  ile havuz suyuna rahat enjekte edile bilmektedir.

Sıvı klor kullanımı dezavantajları


Sıvı klor fiyatları düşük olmasına rağmen diğer dezenfektan olan toz klor ile mukayese edildiğinde daha pahalı olabilmektedir sıvı klorun ph değeri çok yüksektir ph düşürücü tüketimiz artmaktadır

Toz klor kullanım avantajları nelerdir?


Toz klor fiyatları ilk başta sıvı klor ile mukayese edildiğinde pahalı gibi gözükse de tüketiminin az olmasından dolayı çok daha ucuz toz havuz kloru %90 toz klor kullanımı sonucunda ph değeri asiti tik olması sebebi ile havuz ph değerini düşürmeye yardımcı olacaktır %56 toz klor ise ph değeri nötr olup ph değerine olumlu ve olumsuz etkisi olmayacaktır

Toz klor kullanımının dezavantajları nelerdir?

Toz klor türkiye'de fiyat fayda ilişkisi mukayese edildiğinde kullanımı oldukça fazladır fakat toz klor larda ultraviyole işinlarından havuz klorunu uçmasını engelleyen stabilizatör bulunmaktadır havuz suyunda 100ppm oranı aşınca klor dezenfeksiyon oksidasyon görevini yerine getirememektedir stabilizatör oranı havuz suyuna taze su alımı ile düşer bir çok havuz kullanıcı bakıcı vs gerekli olan muntazam havuz kimyasal kontrolleri düzenli olarak yapılmalı gerekli olan kontroller yapılmaz ise havuz suyu siyanürük asit oranı 100ppm geçmesi durumunda havuz suyu bulutlu rakı rengini alabilmektedir havuz suyu kitleri ile havuz suyunun düzenli kontrollerinin yapılması stabilizatör oranı 80ppm üzerinde toz klor kullanımına ara verilmeli sıvı klor kullanıma geçilmelidir havuz suyundaki stabilizatör oranı düşünceye kadar devam edilmelidir .

Liner ve plastik polyester havuzlarda toz klor ve türevleri kullanımında havuz içi kaplama malzemesinde ağarma solma renk değişimleri olabilmektedir Liner ve plastik polyester hauzlar için sıvı klor skemmer sepeti var ise tablet klor kullanıla bilir toz klor kullanmanız durumunda havuz içi kaplama malzemesine zarar vereceğiniz unutulmamalıdır

.

4 Şubat 2020 Salı

Neden Tuzlu Su Havuzu Sistemleri

Tuzlu Su Havuzlarının Artıları ve Eksileri


Kullanımı ve depolanması tehlikelidir, klor cildi ve gözleri tahriş edebilir. O zaman, birçok insanın geleneksel klorlu yüzme havuzlarına göre bazı büyük avantajlar sunan tuzlu su havuzlarını tercih etmesi şaşırtıcı değildir. Tuzlu su havuzları, bir tane satın almadan önce dikkate almanız gereken bazı olumsuzluklara sahiptir. Hangi havuz türünün sizin için uygun olabileceğine karar vermek için her birinin artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurun.

Tuzlu Su Sistemleri ve Geleneksel Klorlu Havuzlar


Tuzlu su filtreleri ve havuzları hakkında fazla bilginiz yoksa, gerçekler sizi şaşırtabilir. Birincisi, deniz suyu kadar tuzlu olmaya yakın değiller. Aslında, tuzluluk oranının sadece onda biri kadar. İkincisi, tamamen klor içermezler. Bunun yerine, sistem suyu dezenfekte eden klor oluşturmak için elektroliz adı verilen bir işlem kullanır.

Tuzlu Su Havuzunun Artıları ve Eksileri Nelerdir?


Tuzlu Su Havuzu Avantajları

Daha düşük klor seviyelerine sahip oldukları için tuzlu su havuzları gözler ve cilt üzerinde çok daha yumuşaktır.

Araştırmalar, tuzlu su sistemlerinin, klor havuzlarından daha güvenli olabileceğini, bu da sahiplerini güvenli olmayan kimyasalları depolamaya ve işlemeye zorlamaktadır. Benzer şekilde, çalışmalar yoğun klorlu yüzme havuzlarına düzenli maruz kalmanın uzun vadeli riskler oluşturabileceğini düşündürmektedir.

Tuzlu su havuzları, birçoğunun arzu edilen bulduğu daha yumuşak su üretir.
Tuzlu su sistemindeki tuz hücreleri sadece gerektiği gibi klor ürettiğinden, havuzlar geleneksel klorlu yüzme havuzlarına kıyasla çok daha az bakım gerektirir.

Tuzlu Su Havuzlarının Dezavantajları


Tuzlu su havuzları daha büyük bir başlangıç ​​yatırımı gerektirir, bu da onları geleneksel havuzlardan daha pahalı hale getirir.
Geleneksel havuzlardan daha karmaşık tuzlu su havuzları, küçük problemler için bile deneyimli teknisyenlere ihtiyaç duyar.
Tuz belirli malzemelere zarar verebilir, bu nedenle belirli tipte ısıtıcılar, fikstürler, su altı aydınlatması, astarlar ve hatta bazı duvar işlerini kullanmaktan kaçınmanız gerekebilir.
Tuz Klor Jeneratörü nedir?

Tuzlu su havuzundaki ana makine parçası tuz klor üreticisidir. Jeneratör elektroliz kullanarak çözünmüş çözünmüş tuzu klor bazlı yüzme havuzlarında kullanılan iki sanitize edici ajan olan hipoklorik asit ve sodyum hipoklorite böler. Sürekli işlem aynı zamanda kloraminlerin birikmesini önler.

Bir tuz klor üreteci genellikle yanlış bir tuzlu su filtresi olarak adlandırılır. Jeneratör havuz suyunu filtrelemediği için bu yanlıştır. Ayrı bir tuzlu su filtresi, birikintileri havuzdan temizler.

Tuz Klor Jeneratörü Ne Tür Tuz Kullanır?


Tuz klor jeneratörleri ile üç tip tuz kullanılır: güneş tuzu, mekanik olarak buharlaştırılmış tuz ve mayınlı tuz.

Güneş tuzu , güneş tarafından buharlaştırılan deniz suyundan elde edilir ve ölü salamura karidesleri ve baktertis gibi safsızlıklar içerir. Safsızlıklar tuz üreticisinin (ve tuzlu su filtresinin) daha fazla çalışmasını sağlar.
Mekanik olarak buharlaştırılmış tuz da deniz suyundan yapılır, ancak üretilen ısı, güneş ışığı yerine suyu buharlaştırmak için kullanılır, bu da organik madde yakar. Ancak mekanik olarak buharlaştırılmış tuz, havuza zarar veren mineralleri içerebilir.
Mayınlı tuz yerden kazılır ve en saf tuz formu olarak kabul edilir.

Havuzumun Ne Kadar Tuz İhtiyacı Var?

Havuzunuzun ihtiyaç duyduğu tuz miktarı, tuz klor jeneratörünüzün düzgün çalışması için gereken tuz seviyesine bağlıdır. Bu miktarı bulmak için kullanıcı el kitabına bakın - genellikle 3.000 ila 4.000 ppm (milyonda parça) arasında değişir.

Havuzunuzdaki galon sayısı ve mevcut tuz seviyeleri, ne kadar tuz ekleneceğini belirler. Havuzun mevcut tuz seviyesini belirlemek için bir tuzlu su test kiti kullanın, ardından tuz tablosuyla galondaki havuzun büyüklüğüne göre ne kadar tuza ihtiyacınız olduğunu hesaplayın, mevcut tuz seviyesini çıkarın (jeneratör kılavuzunuz bir tuz tablosu içermelidir).

Örnek olarak, 500 Ppm'lik mevcut tuz seviyesine sahip 20.000 galonluk bir havuz 501 lbs tuz gerektirecektir.

Bir Tuz Jeneratörünün Maliyeti Nedir?


Bir tuz klor jeneratörü genellikle 500 ila 600 $ arasında satın alınabilir. Jeneratörün tuzlu su havuzu sisteminin sadece bir parçası olduğunu unutmayın. Tuzlu su filtresi ve diğer bileşenlerle, tuzlu su klorlama sisteminin maliyeti 1.500 ila 2.500 $ arasındadır.zodiac tuzlu havuz sistemleri  bsv pool tuz klor jeneratörleri fiyatlarına buradan ulaşa bilirsiniz

Bir Tuz Klor Jeneratörü Ne Kadar Sürer?


Çoğu yerleşim tuzlu su havuzunda kullanılan tuz hücreleri, 10.000 saatlik çalışma veya yaklaşık üç ila beş yıl boyunca iyidir. Bir jeneratörün ömrü, havuz bakımı sıklığı, tuz seviyesi, su kimyası ve diğer faktörler dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır.

Karar Verme

Ekstra maliyeti karşılayabiliyorsanız, tuzlu su havuzu geleneksel klorlu havuzlardan elde edemeyeceğiniz önemli faydalar sağlayabilir. Bununla birlikte, bir seçim yapmak söz konusu olduğunda, özellikle de daha az sıcak hava günlerinin olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, ailenizin sizin ve ailenizin aslında ne sıklıkta kullanacağını düşünmelisiniz.

Tuzlu Havuz Sistemleri Tuz klor Jeneratörü exo io

Poolmate Hydro4 Havuz Temizleme Robotu